Åkeriägare -Hur kan transporten bli effektivare vid halt väglag?

Thomas Ancart, 2021-apr-01 12:30:00

Vi har ställt ett par frågor till David Anderson, som är åkeriägare för ett amerikanskt bolag som specialiserat sig på att köra skolbuss. 

Läs mer

Halt väglag -Vi jämför olika system

Thomas Ancart, 2021-mar-25 12:30:00

Det finns många olika system för att öka framkomligheten på halt väglag för din lastbil, buss eller utryckningsfordon. Systemen varierar i utförande och priser och det kan därför vara svårt att välja rätt system. Vi har därför gjort en samanställning av de vanligaste varianterna på marknaden. Vill du veta mer? 

Läs mer

Vinterdäck -Finns det en kombination?

Shane Woodman, 2021-mar-18 12:30:00

Regler kring vinterdäck för lastbilar skiljer sig åt mellan länder och regioner över hela världen. Många länder har ett så varmt klimat året runt att det inte alls behövs vinterdäck. Men vi som kör lastbil i Norden måste tänka på att utrusta lastbilen för vinterväglag. Vill du veta mer?

Läs mer

Hala vägar -Varför fryser broar snabbare än vägen?

Leonard D'Orlando, 2021-mar-11 12:30:00

 

Broar leder oftast trafiken över vattendrag, kanaler men också över havet för att vi skall kunna nå vår destination utan att behöva ta onödiga omvägar. När temperaturen ändras från plusgrader till noll så skall man vara extra försiktig när man närmar sig bron. Oftast blir vägen över bron halare och man bör köra extra försiktigt. Detta gäller också påfarter och avfarter från broarna. Vad beror detta på och vad skall vi tänka på?


 

                    
Läs mer

Automatiska snökedjor -Fördelar & Nackdelar

Ulrik Andersson, 2021-mar-04 12:30:00

Det finns inget system som är helt perfekt för att öka framkomligheten vid
vinterväglag. De olika systemen har sina specifika fördelar och nackdelar.
Däremot finns det system som har den unika kombinationen av att de är helt
automatiska och används enbart när man behöver det, t.ex. automatiska snökedjor. Men självklart är det viktigt att välja rätt system utifrån dina behov och ekonomiska aspekter. Så vilka begränsningar har automatiska snökedjor?

Läs mer

ESP -Finns det bättre alternativ än 4WD till din lastbil?

Thomas Ancart, 2021-feb-25 12:30:00

När du köper en ny lastbil kan 4WD vara ett alternativ att överväga för att
förbättra lastbilens framkomlighet. Inte konstigt, det är en väl beprövad lösning för att öka framkomligheten och för säkrare körning. Men det finns alternativ som vi tycker att du skall utvärdera innan du gör dit val.

Läs mer

Halka –Tips vid körning på vinterväglag

Thomas Ancart, 2021-feb-18 12:30:00

Varje år blir man överraskad av att vintern kommer, och man är oftast oförberedd på hur halt det kan bli. Vintersäsongen kan ställa till det för yrkeschaufförerna som alltid är ute på vägarna för att leverera t.ex. paket, tömma våra soppor, köra buss eller utryckningsfordon. 

Läs mer

Isväg -Hur förbereder jag min lastbil för vinterväglaget?

Shane Woodman, 2021-feb-11 12:30:00

Automatiska snökedjor gör att du kan köra säkert på hala vägar och i ogynnsamma väderförhållanden. Säkerhet är den främsta anledningen till att utrusta ditt fordon med ett automatiskt snökedjesystem. Chauffören vet att det bara är att trycka på knappen i förarhytten för att snabbt aktivera systemet som hjälper dig att komma upp för den branta backen eller nedför på ett säkert sätt.

Läs mer

Halka -Olika typer av snökedjor för lastbilar

Ulrik Andersson, 2021-feb-02 15:00:15

Snökedjor är en gammal och beprövad metod för att få ökat väggrepp under isiga vägförhållanden. Även om snökedjorna ser lika ut, finns det olika typer av snökedjor som lastbilschauffören bör känna till. De har också olika egenskaper och fördelar. Därför är det viktigt att känna till dessa aspekter så att du får rätt snökedjor till din lastbil, utryckningsfordon eller buss. 

Läs mer

Svartis- När ska du använda snökedjesystem?

Eric Jones, 2021-jan-28 12:30:00

"När är det bra att använda snökedjesystem för att öka framkomligheten?" Det finns situationer när man bör använda dessa system t.ex. automatiska snökedjor, men det finns också situationer där systemen inte bör användas. Så här kan man tänka.

Läs mer

Prenumerera på bloggen

Senaste blog

Inlägg efter ämne

see all

Följ oss